Aşılı Mango [OSTEEN] fidanı 80-100 cm SINIRLI STOK

416,66 TL + % 10
458,33 TL
Ürün Kodu: mangoasılıos
Kategori: Mango
GELİNCE HABER VER

AŞILI MANGO [ OSTEEN] FİDANI
 
OSTEEN MANGO 
Eti neredeyse lifsiz ve tatlı bir tadı vardır. Pürüzsüz  meyve etine sahip mor renktedir. Meyve ağırlığı ortalama  425 -525 gram  arasıdır. Osteen mango  kaşıkla yemek için uygundur.



Anavatanı Hindistan olan Mango ağacının gövde kabukları kahverengi-kırmızı renkte, yüksekliği ise ortalama olarak 15-20 m. Arasındadır. Mango ağacı genellikle çok düzenli gelişmiş bir taca sahip olup yaprakları, uzunca, kenarları dalgalı ve üzerlerinde 22-30 sarı damarı vardır. Yeni fışkıran genç yaprakların rengi kırmızı-sarı ve sonradan açık yeşildir. Meyvelerin irilik ve renkleri cinslerine göre bir tavuk yumurtasından bir kiloluğa ve sarıdan kahve rengine kadar değişebilir. Şekilleri genellikle yassı ve uçları bir az sivri ve bir az da kıvrık olup yüreğe benzer. Meyvelerin üzerindeki ince kabuklar bazı cinslerde el i1e kolaylıkla soyulabilir. Meyvenin eti sarı veya açık turuncu renkte, gayet sulu, lezzeti bir az ekşi ve bir az da trebentin kokusunu andıran keskin bir kokusu ve aynı zamanda meyvelerin içinde dış kabuğunun elyafıyla meyve etine yapışık bir de büyük çekirdeği vardır. 


Bir az kurak iklimi seven Mango ağacı yalnız tropik bölgelerde yetişebilen bir bitki değildir. Nitekim kuzey Hindistan'ın subtropiklerinde başarıyla yetiştiği gibi uzun sürmemek şartıyla sıfırın altında bir kaç derecelik soğuklara da dayanabilmektedir. En ivi Mango ağaçları, 400 m. yükseklikte, derin tabakalı ve kuvvetli topraklarda yetişir, bununla taban su seviyesi yüksek olan araziden zarar gördüğü için bu gibi yerlerin drenajı gereklidir. Su geçirgenliği iyi olmayan topraklar da Mango için elverişli değildirler.
Aşılı Mango [OSTEEN] fidanı 80-100 cm SINIRLI STOK Aşılı Mango [OSTEEN] fidanı 80-100 cm SINIRLI STOK mangoasılıos Aşılı Mango [OSTEEN] fidanı 80-100 cm SINIRLI STOK