CAM GÜZELİ [İmpatiens]- YENİ GİNE ÇİÇEĞİ

50,85 TL + % 20
61,02 TL
Ürün Kodu: yenigine
GELİNCE HABER VER

cam güzeli çiçeği bakımı nasıldır?
Cam güzeli nasıl yetiştirilir?

Cam Güzeli çiçeği 60 cm  bazen dahada fazla uzayabilir . Boyu uzadıkça çiçeklerde  büyük olur. Aşırı güneş zararlıdır.

Nasıl ışıklı ortam istiyor: Aşırı güneşten, Hiç güneşsiz ve aşırı gölge gelişimin bozar. Az gölgeli ağaç ve çardak altı ya da (tül veya yarı şeffaf muşamba ile) filtrelenmiş güneş ışığı alabileceği bir yerde olmalı.
Öğle vakti güneşinden şemsiyelerle veya tüller yardımıyla korunmalıdır. Evde çok  güneş alan pencere yanında yetiştiriyorsanız, pencereden uzaklığına dikkat ederek öğle güneşinden korumamız gerekir.

Toprak isteği:

Kireçli toprak  olmamalı, asiti de fazla olmamalı; hafif asitli olmalı. Suyu iyi sürdürmesi her bitkide olduğu gibi bunda da gereklidir. Hazır çiçeklerde kullanılan toprak karışımı çok iyidir ama her satın aldığımız aynı kalitede çıkmıyor. Bol lifli ve/veya bol perlitli olanları Yeni Gine için en iyisidir. İyi bahçe toprağı + torf karışımı da olur. Bahçe toprağınız iyi kalitede ise ve suyu çok iyi süzdürüyorsa bu da tek başına yeter.

Sulama: Çok sulandırmamak gerekir nemli olmalıdır. Toprağın kurumasını beklemeyin kurumaya başladıkça hafif hafif sulamalıyız.

Besin vermek: Suya karışan besinler verilebilir. Ne kadar sıklıkta olması besinin içeriğindeki azot fosfor potasyum oranına göre değişir. Yüzdeleri yaklaşık 5 – 5 – 5 gibi ise hafta bir, daha fazla ise ona göre daha az sıklıkta olmalı (aylık tavsiye edilen besinin suya karıştırma oranını azaltarak sıklığı 15 günlük olarak düzenlerseniz daha iyi olur).

Budama: Filizlenmeyen çiçekleri solmuş ve  zayıf  dalları keserseniz yaz boyunca tekrar tekrar filizlenir çiçek açar.

Yıkama ve sisleme: Her akşam yaprakların alt ve üst kısmını fısfıs yardımıyla ıslatın.  Kuru kalırsa her türlü yaprak altı bitleri yaprakları mahfeder. Bit tehlikesi yoksa arada sırada sisleme yapılmalı veya el fısfısı ile üzerine ve çevresine su püskürtülmeli.

Ömür: Uzun ömürlüdür. Tropikal bitkilerin dona dayanıksız türlerindendir. Kışın 5 dereceden soğuk olmayan bir yerde tutarsanız yapraklarını dökse bile ölmez, ilkbaharda yeşermeye başlar.

Çoğaltılması: Tohumla ve tepe çeliği ile olur. Tohumlar geç çimlenip geç geliştikleri için mart ayı başında ekilmelidir. Mart ayında don tehlikesinin devam ettiği yerlerde don tehlikesi geçene kadar uygun iç mekânlarda tutulmalıdır. Veya tohumları yaz sonunda (eylülün ilk yarısında) ekin. Çelik almayı da bu zamanda yapın. Sonbahar ortalarına kadar az da olsa yeterince gelişip kendilerini kurtarırlar. İlkbahara kadar 10 dereceden düşük olmayan güneşli, çok aydınlık bir yerde muhafaza ederseniz çok yavaş bir şekilde gelişime devam ederler. 18 derece ve daha sıcak bir yerde büyüme daha hızlı olur.

cam güzeli çiçeği, cam güzeli çiçeği fiyatı, cam güzeli çiçeği nerde bulunur,  cam güzeli bakımı, camguzeli ciceginin bakimi, cam güzeli çiçeği bakımı nasıl yapılır, cam guzeli nasil bakilir, cam güzeli bakımı nasıl yapılır, cam güzeli, camgüzeli çiçeği bakımi, cam güzelinin bakımı, yeni gine çiçeği, yeni gine çiçeği bakımı, yeni gine çiçeği fiyatı, yeni gine çiçeği nerde bulunur.


Kaynak: http://www.maviylepembe.net/cam-guzeli-ciceginin-bakimi-sulanmasi-nasil-yapilir-omru-ne-kadardir-2114.Aspx#ixzz3We5kYTgS

CAM GÜZELİ [İmpatiens]- YENİ GİNE ÇİÇEĞİ CAM GÜZELİ [İmpatiens]- YENİ GİNE ÇİÇEĞİ yenigine CAM GÜZELİ [İmpatiens]- YENİ GİNE ÇİÇEĞİ