Kamkat -Süs Portakalı (Citrus fortunella) Tijli İTHAL Bol Meyveli Fidan

138,89 TL + % 10
152,78 TL
Ürün Kodu: KLQYZATZ
GELİNCE HABER VER
Kamkat ''Citrus Fortunella '' Süs Portakalı Fidanı
 


Kamkat'ın tadına doyamıyacaksınız.


            Turunçgiller topluluğunun küçük altını olarak bilinir. Kamkat adı verilen bu ürün citrus fortunella ismini Latince den almıştır. Bu adı 1280 - 1880 yılları arasında yaşayan bahçe uzmanı Robert fortune soyadından almıştır. Bu kişi Çin de yaşadığı müddet boyunca hep ilginç meyvelerle uğraşmış ve ingiltereye dönüş yapmıştır. Kamkat isminin anavatanı Çin olarak bilinmektedir. Kamkat Çin de portakalın altına benzetildiği söylenmektedir. 


       Kamkat – Kumquat [citrus fortunella] fidanı

                                 Genel Özellikler:         

 

 Meyvenin oluşumu ise ağustos sonuna kadar sürmektedir. Daha sağlıklı ve uzun süre korunması açısından dikim yapılacak olan kab dediğimiz saksı ise bu saksı 15-20 litrelik bir hacme sahip olmalıdır. Bu saksının toprak içeriği toprak ile torf karışımından oluşması gerekir. Dikim yapılacak alan belirlendikten sonra standartları belirli olan 30 * 30 yükseklik ve genişlik olacak şekilde geniş bir hazne ile çukur açmalıyız. Fidanın daha sonralarda aşı yerinin kullanılması için aşı yerinin toprak üzerinde kalacak şekilde açılan çukura konmalı, kenarları kapatılıp sıkıştırılmalıdır.

 

             Kamkat altın portakal bitkisinin sulaması:

 

             Kamkat altın portakal bitkisinin sulaması ise yaz aylarında 3 - 4 günde bir tekrarlanıp, gerekirse daha az aralıklarla bitkiye su verilmelidir. Doğrudan güneş ışığına maruz kalmayı sevmeyen bu bitki dolaylı yönlerden gelen ışıklarla faydalanılır. Çok soğuk ve çok sıcak havalarda çiçeğin dışarıda bırakılması durumunda meyve köklerine zarar verir. Bu bitki genel olarak hava akımından çabuk etkilendiği için bu koşullarda onu korumak gerekir. Bu duruma göre kış aylarında soğuktan korunarak daha az sulanmalıdır. Yazın bitkinin suya olan ihtiyacı artacaktır. Verilen suların biraz daha fazla verilmesi gerekir. Su toprakta her bölüme ulaşmalıdır. Her zaman aynı miktarda ve aynı ölçülerde olmak üzere su dökülmelidir. Kışın musluktan alınan soğuk su bitkiye verilmemelidir. Verilen suyun sıcaklığı odanın sıcaklığı ile eşit oranda olmalıdır.

 

            Kamkat citrus fortunella Fidanı                               Gübreleme zamanı:

 

 Gübreleme zamanı mart ve nisan aylarıdır. Bu zaman geldiğinde bir miktar azotlu gübre ile uygulanması katkı sağlayacaktır. Çiçeklenmenin yeni oluşumunda, bir miktar yine yeni gelişiminde azotlu gübre verilmelidir. Kış aylarının bitiminde ise fosfor ve potasyum gübre ile uygulanması bitkiye olumlu destek verecektir. İlkbaharın geliminde ise 15 günde bir düzenli olarak verilmelidir. Kamkat bitkisi bir narenciye turunçgil türü olmakla önemli bir yere sahiptir. Bitkinin budama vaktinin geldiğinde 2 çeşit budama şekli vardır. 1. olarak 150 - 200 cm boylarında yapılacak ise istenilen boya gelene dek tüm kollarının gövdede birleşimi sağlanmalıdır. Budama ilk olarak yukarıdan aşağıya doğru yapılmalıdır uzmanlarca önerilen şekli budur. Bu durum yukarıdan aşağı 50 cm olacak şekilde yan dalların taçlanması yapılmalıdır. 2. olarak da 100 cm e kadar bitkinin büyümesi beklenir. Dallar genellikle bodur şekilde bırakılır. Alt dallar genellikle bitkinin meyvesinin bol olduğu alanlar olmasından daha fazla meyveyi veren bölüm alt kısımdır. Budama bu sebeple üstten alınıp altlarda kısaltma yapılır. Narenciye türü olarak bilinen kamkat fidanı meyvesi kabuğuyla yenilmektedir. Birçok ülkede yetiştirilmektedir. Efidanmarketim.com sitemizde diğer boylardaki kamkat fidanı çeşitlerini de bulabilirsiniz.Evlerde belirtilen ölçülü saksılarda gerek dikimi, gerek sulaması, gerek gübrelemesi, gerekse budaması olsun hepsi istenildiği şekilde yapılabilir. Pek çok ürün arasında rağbet görmektedir. Bu meyve çiğ tüketildiği gibi reçel, şekerleme şeklinde de kullanılabilir.

             Anavatanı olan Çin de yemek sonlarında müşterilere ikram edilmektedir. Kamkat fidanı meyvesi C vitamini deposudur. Yani günlük yiyeceğimiz 20 gram kamkat günlük c vitaminimizi karşılamak için yeterli olacaktır. Ortalama bir oran olarak söyleyecek olursak 50 kilo olan bir kişinin 50 gram kamkat yemesi protein açısından yine kişiye destek sağlayacaktır. Şu da unutulmamalıdır ki her meyve ve sebze kabuğuyla yenmelidir. Kamkat bitkisi narenciyelerler arasında en küçük ve tadı en güzel olanıdır.

             Gribal enfeksiyonun en iyi ilacı olduğunu bilmekte fayda var. Ayrıca bulunduğu yere kendi kokusunu da vermektedir. Bitki üzerindeki meyve koparılmadan bir yıl beklese bile yine aynı tadı vereceği ve aynı lezzette kalacağı saptanmıştır. Evlerde, salonlarda, balkonlarda istenilen özelliklere sahip her yerde kamkat fidanı yetiştirip doyasıya yiyebilirsiniz. Yine bu bitkinin de ülkelere göre farklı çeşitleri bulunmaktadır.

 

 Efidanmarketim.com 15-06-2015 Tüm Hakları saklıdır.

KAMKAT FİDANI, kamkat yetiştiriciliği, kamkat ağaç, kamkat nasıl yetiştirilir, KAMKAT FİYATLARI, KAMKAT FAYDALARI, kamkat fidanı satışı, kamkat fidan, kamkat ağacı,kamkat ağacı bakımı, kamkat ankara, kamkat aşısı, kamkat bitkisi, KAMKAT BAKIMI, KAMKAT BUDAMA, kamkat bakımı nasıl yapılır, kamkat bitkisi bakımı, kamkat bitki, KAMKAT 

Kamkat -Süs Portakalı (Citrus fortunella) Tijli İTHAL Bol Meyveli Fidan Kamkat -Süs Portakalı (Citrus fortunella) Tijli İTHAL Bol Meyveli Fidan KLQYZATZ Kamkat -Süs Portakalı (Citrus fortunella) Tijli  İTHAL Bol Meyveli Fidan